Revolution Music (DK)

Grade: 4/6


Jeg må ærligt indrømme, at jeg intet overhovedet kendte til danske Compos Mentis før deres nye album ”Our Kingdom Of Decay” lå i postkassen. Bandet's historie går helt tilbage til 1996, hvor de startede som et Metallica jam band, og siden hen blev inspireret af bands som Dimmu Borgir, Dark Tranquility, In Flames osv... hvorved musikken tog en drejning henad melodisk death/black metal. Dog synes jeg det er småt med black metal elementerne.

Musikken er bygget op omkring fængende melodier og storladne kompositioner, hvori der gemmer sig rigtigt mange spændende indslag. Det hele virker enormt gennemtænkt, og man keder sig sjældent. Især første halvdel af pladen er rigtig god og afvekslende, hvorimod gassen går lidt af ballonen på sidste del af pladen. Samtidig har jeg det også lidt svært med vokalen hist og her — den er særdeles afvekslende fra den snerrende til den lidt pænere vokal, og det lyder altså ikke altid lige kønt; det er i mine øjne pladens største minus og trækker desværre en hel del ned.
Men er man til melodisk death metal med enkelte black metal indslag hist og her, som er velspillet med flotte melodiske indslag og flader bør man bestemt give den en lytter, for det er trods alt udmærket, det her!

Tracklist:
01. Ghost Song
02. Arusia
03. The 44th King
04. In The Garden Of The Dead
05. White Cut, Red Blood
06. Lady's Bower
07. Infinite Fire
08. Mermaid Decapitation
09. Butcher's Bench
10. The Angel maker
11. Kingdom Of Dania

Samlet spilletid: 55:16


Revolution Music vil gerne takke Strange Ears for tilsending af dette album.