Tore Borg-Thomsen

Grade: 9/10


Da jeg første gang hørte til Compos Mentis var på Mighty Magazine's "Death To All: Volume 1" kompilation, hvor man på skivens niende nummer bliver præsenteret for nummeret "Temptation" fra Compos Mentis' (dengang) kommende album, "Fragments Of A Withered Dream". Nu er det jo på gaden og klar til at blive anmeldt.
Pladen åbnes af "Drained", et af de 8 numre, hvor man bliver budt på lidt af hvert. Der er både de gotiske, doomy passager og så de hurtige og aggressive. Men Compos Mentis holder dog stadig sig til deres Black/Death Metal som man i mere end 5 minutter på åbneren bliver præsenteret for.
Gennem pladens forløb bliver man udsat for den ene fede omgang Black/Death efter den anden, eller måske skulle man kalde det Melodisk Death Metal? Både de melodiske og mere brutale passager klarer Compos Mentis sig for det meste helskindet igennem.
Specielt modspillet med det melodiske og aggressive er virkelig fedt og selvom Compos Mentis langt fra er de eneste som spiller deres stil, så flyder de ikke bare med strømmen, men formår at holde sig fast og skabe sig en originalitet så man kan genkende dem.
Jeg ved ikke hvad man skal sige er dårligt ved pladen. Måske kunne man have brugt lidt flere numre? Eller lidt mere variation? Det er i hvert fald svært at skulle bebrejde gutterne for med de fængende melodier, fede riffs og ren aggression, skaber Compos Mentis en hel speciel stemning.
Alle mand leverer en god præstation og der er masser af flotte klaver-passager, guitar-soloer og grumt skrig, som ind i mellem bliver til growl og endda også til opera-agtig skønsang.
Så hvis du vil have din Metal ekstrem, men samtidig melodisk, så er "Fragments Of A Withered Dream" et must! Du vil ikke blive skuffet!